Skip to content
Azerbaycan.nl
  • Home
  • Waarom Azerbaycan?
  • Steden
    • Baku (Hoofdstad)
    • Gabala
    • Ganja
    • Guba
    • Shusha
    • Nakchivan
    • Sheki
    • Gusar
    • Lankaran
    • Ismayilli
  • Cultuur
    • Azerbaycaanse keuken
    • Geschiedenis
  • Azerbaycan in de toekomst
  • Karabach
    • Conflict en Geschiedenis
    • Veilig?
  • Benodigheden
Azerbaycan.nl
  • Home
  • Waarom Azerbaycan?
  • Steden
    • Baku (Hoofdstad)
    • Gabala
    • Ganja
    • Guba
    • Shusha
    • Nakchivan
    • Gusar
    • Sheki
    • Lankaran
  • Karabach
    • Conflict en Geschiedenis
    • Veilig?
  • Benodigheden
  • Cultuur
    • Geschiedenis
    • Azerbaycaanse keuken

De Azerbaycaanse keuken

Plov

Is een van de beroemdste en lekkerste rijstgerecht van Azerbaycan.

het recept

Xingel

Dit wordt vooral in de winter gegeten en valt in de top 10 favorieten.

het recept

Saj ichi

Dit gerecht wordt ook wel gezien als de Azerbaycaanse barbeque.

het recept

Piti

Piti is een nationale Azerbaycaanse soep die gekookt wordt in speciale aardpotten.

het recept

Buglama

Buglama is een populair Azerbaycaans gerecht dat gestoomd wordt. 

het recept

Gutab

De gutab is al sinds de oudheid een traditionele snack. Het is een van de beroemdste gerechten in Azerbaycan.

het recept

Lavangi

Lavangi is een heerlijk traditioneel gerecht. Het gerecht is een vis of kip gevuld met walnoten, uien en kruiden.

het recept

Kebab

De lule kebab spiesen zijn het nationale gerecht van Azerbaycan. 

het recept

Shah Plov

De Azerbaycaanse Shah Plov oftewel de ”Kroon Plov” Staat bekend als de koning van de gerechten.

het recept

Dushbere

Dushbere is een klassieke dumpling soep die door heel het land gegeten wordt. Deze soep zal je bij de eerste hap al heerlijk vinden.

het recept

Bozbash

Bozbash is een ongelooflijk smakelijke en aromatische soep met vlees, groente en zelfs fruit.

het recept

Paxlava

De Azerbaycaanse paxlava’s worden vooral gemaakt tijdens de Novruz feestdagen.

het recept

Copyright © azerbaycan.nl