De Bughlama
Bughlama is een populair Azerbaycaans gerecht dat bestaat uit stukjes lam die gestoofd zijn met uien, tomaten, paprika’s, kruiden, laurierblaadjes en een kleine hoeveelheid vloeistof. De naam van het gerecht betekent gestoomd, verwijzend naar het feit dat het lam in zijn eigen sappen wordt gekookt. Hoewel lam de meest voorkomende optie is, is het niet ongebruikelijk om buglama met vis te bereiden.
De Ingrediënten
- 1 kg lamsvlees
- 2 Uien
- 3 Tomaten
- 2 Paprika’s
- 5 Aardappels
- Bos peterselie
- Rode peper
- Zout
Het recept
- Was het lamsvlees en snijd porties van gemiddelde grootte.
- Doe het vlees in vuurvaste vorm. Het is aangeraden om een ijzeren pan te gebruiken zoals dat in Azerbaycan gedaan wordt.
- Bestrooi de lam met zout en rode peper.
- Maak de uien schoon en hak ze fijn, vervolgens leg je ze in het vlees.
- Was de tomaten, giet er kokend water over om de schil gemakkelijker te kunnen verwijderen.
- Snijd ze in plakjes, de vormen kunnen verschillen. Plaats ze in een boog.
- Maak de paprika’s schoon, snijd ze in halve ringen. Leg vervolgens de tomaten erop.
- Schil de aardappelen, was en snij ze vervolgens in middelgrote stukken, voeg de rest van de producten toe.
- Als je aubergine gebruikt moet deze schoongemaakt en vervolgens gesneden worden. Leg deze op de paprika.
- Was de peterselie, schud het water eraf, hak fijn en plaats het bovenop.
- Vul de schaaltjes met 50 ml water en steek het vuurtje aan.